Restablir la Contrasenya

Cerca Avançada
Més Opcions de Cerca
baixamar

BARRI DE BAIX A MAR

Antigament conegut com a barri dels pescadors, es troba a només uns metres de l'aigua. En ell trobem alguns edificis emblemàtics del poble i un passeig on poder passejar al costat de la platja, gaudir de la brisa marina i fer una pausa en alguna de les seves terrasses mentre els més petits es diverteixen a la sorra.

1calbofill

CAL BOFILL

Aquest és un dels edificis més característics de Baix a Mar, es tracta d'un antic xalet envoltat de característiques palmeres i situat al final del passeig Marítim. Agafa el nom de qui la va fer construir, el doctor Josep Maria Bofill qui va ser alcalde de Torredembarra entre l'abril de 1929 i el febrer de 1930. Aquest antic habitatge va ser construït per Pere Cañellas Arbós, seguint l'estil noucentista de l'època. Bofill va ser alcalde de Torredembarra entre l'abril de 1929 i el febrer de 1930. Va morir el 1964.

coperativa_4

COOPERATIVA
MARITÍMA

La Cooperativa Marítima es va fundar l’any 1895 com una de les múltiples iniciatives de l’associacionisme popular. La gent del barri mariner torrenc hi feia la compra de queviures i estris de pescadors. Les instal•lacions també eren utilitzades com a cafè, sala de reunions i biblioteca. Durant l’existència de la Cooperativa, la pesca va evolucionar molt al barri gràcies als canvis tecnològics.

peix_2

ANTIGA LLOTJA

La Societat Industrial de Pesca construeix el Pes l’any 1929. Aquest edifici, situat a primera línia de mar, feia funcions de pòsit de pescadors i de llotja on es venia el peix que capturaven els pescadors de Baix a Mar. El nom popular “El Pes” té l’origen en la balança amb què es pesava el peix. Es realitzava un cop al dia, aproximadament a les tres de la tarda, i hi participaven una quinzena de peixaters i peixateres de Torredembarra i d’altres municipis del Baix Gaià.